‘Maïva’ – Ensi-iltaan Lahdessa 4.11.2013

Cirque des Pucesin uusi monitaiteellinen teos, koko perheelle suunnattu ‘Maïva’ tulee ensi-iltaan Lahden Pikkuteatteriin (Loviisankatu 8) 4.11.2013. Koko perheelle suunnatussa sanattomassa näytelmässä nähdään jonglöörausta, akrobatiaa, klovneriaa sekä nykytanssia ja kuullaan teokseen varta vasten sävellettyä musiikkia.

Maïva on yksinäinen, eikä kommunikointi toisten kanssa oikein onnistu. Mikä eteen kun jotain hänelle tärkeää katoaa? Mistä löytyisi rohkeutta ja itseluottamusta? Mielikuvitusmaailmaan sijoittuva teos käsittelee vuorovaikutusta, ulkopuolisuuden tunnetta, erilaisuuden kohtaamista ja omien tunteiden hyväksymistä. Esitys ihastuttaa, hämmästyttää, naurattaa ja saattaa välillä hiukan pelottaakin. Lahden Pikkuteatterin intiimissä salissa monilahjakkaat esiintyjät tulevat lähelle lukuisiin eri rooleihinsa eläytyen.

‘Maïva’ saa ensi-iltansa Lahden pikkuteatterissa 4.11.2013. Esityksiä on viisi, joista kaksi on iltanäytöksiä ja kolme koululaisille suunnattuja päivänäytöksiä. Esitysten yhteydessä järjestetään työpaja, joissa tarjotaan kaikenikäisille mahdollisuus tutustua mm. jonglööraukseen, liikkeelliseen itseilmaisuun sekä musiikin ja liikkeen vuorovaikutussuhteeseen.

Teoksen luominen alkoi Lahdessa keväällä 2013. Saman vuoden heinäkuussa järjestettiin kehden viikon residenssi Ranskan Villefranche de Rouerguessa ja Pujaudranissa, jossa esityksen tarina sai muotonsa. Syksyllä 2013 teosta on harjoiteltu koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjan tiloissa Hollolassa, Sibelius-Akatemian ja Keski-Helsingin musiikkiopiston tiloissa Helsingissä sekä Lahden Pikkuteatterissa.

Musiikin teokseen on säveltänyt Tomas Takolander ja puvut esitykseen suunnittelee ja toteuttaa pukusuunnittelija Fredrika Winsten. Esityksen järjestämistä tukee Taiteen Edistämiskeskus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s