Arvio Maïvasta Lahen uutisissa

tiistai, 5. marraskuu 2013

Aidon sirkuksen lumoa

Cirque des Pucesin ‘Maïva’ –esitys hurmasi sanattomuudellaan, taituruudellaan, herttaisen valoisalla ilmeellään jos kohta pelotti pimeydellään ja suurilla, punaisilla jättiläisillään. Kertomus yksinäisyydestä aaveineen, kuvitelmineen, majavaeläinystävineen oli niin rikkaan mielikuvituksellista sirkusta, että sen lämminhenkinen klovnisuus lopulta valloitti yleisönsä pienimmätkin jännityksestä vapautumaan, nauramaan mahanpohjasta asti ja ihastumaan näyttämön huimaan kehon akrobatiaan, näppäryydessään ja hauskuudessaan suurenmoisen taitavaan pallojongleeraukseen, hauskaan musisointiin ja huimaan, aitoon taikuuteen, joka puvustusmestarin luomien  majavien ja niiden ikimuistettavan liikekielen mukana vei meidät ihastuksesta täysin sanattomiksi. Suurta, lumoavaa sirkusta!

Tokolander3a-normal

Cirque des Puces: Sirkustaiteilijat  Tomas Takolander, Amandine Doat, Jacintha Damström

maaanantai 4.11. klo 12.30  ja  klo 19 ,  tiistai 5.11. klo 9.30 , klo 12.30 ja klo 19

Esitys Lahden Pikkuteatterissa, Loviisankatu 8, esityksen kesto n. 45 min. Liput 10 €/5 € ovelta.  Varaukset ja tiedustelut – 045 2632 510

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2013/11/aidon-sirkuksen-lumoa

Advertisements

One thought on “Arvio Maïvasta Lahen uutisissa

  1. Tekijät haluavat huomauttaa, että “puvustusmestarin luomien majavaeläinystävien” lajinmääritys on tehty tarkoituksella vaikeaksi – onhan kyseessä fantasiamaailmaan kuuluvat mielikuvitusolennot! Muut katsojat ovat tulkinneet otukset koiriksi tai linnuiksi.

    Työryhmän kyseisille otuksille antama nimi on ‘Rikiki’. Niiden fysiologisiin erityispiirteisiin kuukuu pienen koon ja pallomaisen muodon lisäksi runsas karvoitus, viisivarpaiset etutassut sekä mahapussi. Rikikit kommunikoivat erikorkeuksisista ja -rytmisistä vihellyksistä muodostuvalla kielellä. Luonteeltaan Rikikit ovat uteliaita ja ne ystävystyvät helposti myös muiden lajien edustajien kanssa. Rikikit käyttäytyvät aggressiivisesti vain kokiessaan poikasiensa, lajitovereidensa tai ystäviensä olevan uhattuina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s