Cirque des Puces

Cirque des Puces [sirk de pys] kokoaa yhteen lukuisia esittävän taiteen lajeja. Ryhmä etsii näyttämöteoksissaan tapoja yhdistää eri taiteenlajeja (tanssi, musiikki, sirkus) yhtenäisen ilmaisun välineeksi. Tähän asti kaikki Cirque des Puces’in esitykset on toteutettu ilman puhuttua dialogia.

Työryhmän ensimmäinen esitys, päiväkoti-ikäisille suunnattu sanaton tanssi- ja musiikkinäytelmä Schniis & Naan sai ensi-iltansa ranskalaisen Millaun kaupungin Maison du Peuple’essä joulukuussa 2011. Sirkusta, tanssia ja musiikkia yhdistelevän koko perheen sanattoman näytelmän Maïva ensi-ilta oli Lahden Pikkuteatterissa syksyllä 2013. Keväällä 2014 sai ensi-iltansa Konserttikeskuksen ohjelmistoon 2014–2017 kuuluva koulukonserttikokonaisuus Schniis, Naan & naapurin Elias ja marraskuussa 2015 kantaesitettiin koko perheen nykysirkusesitys Une Note Commune –yhteinen sävel.

Ryhmän kaikkia teoksia on esitetty lukuisia kertoja ympäri Suomea. Schniis & Naan ja Maïva on kiertänyt mm. päijäthämäläisiä kouluja ja päiväkoteja 30 esityksen verran osana Lahden kaupungin kulttuurikeskuksen Efekti-hanketta ja Maïva oli yksi pääkaupunkiseudun kulttuuritalojen lasten ja nuorten teatterifestivaalin Hurraa! esityksistä seitsemällä esityskerralla Espoossa ja Helsingissä. Schniis, Naan &

naapurin Elias on kiertänyt paitsi kouluja, myös Uudenmaan vastaanottokeskuksia.

Kaudella 2016-17 Cirque des Puces tekee yhteistyötä ranskalaisen En Vôtre Compagnien kanssa uuden esityksen VISA tiimoilta. Pakolaisuutta käsittelevän sanattoman näytelmän ensiesitys oli Nukketeatteri Sampossa Helsingissä lokakuussa 2016, minkä jälkeen sitä esitetään eri puolilla Ranskaa.

Cirque des Puces on yksi Taskufestarin järjestäjistä. Lahden Pikkuteatterissa marraskuussa 2016 kolmatta kertaa järjestetyn vapaiden ryhmien teatterifestivaalin ohjelmistoon kuuluu nukketeatteria, esinemanipulaatiota, nykytanssia, uutta sirkusta, improvisaatiota, eksentristä teatteria ja musiikkia.

Cirque des Puces järjestää työpajoja, joissa käsitellään musiikin ja liikkeen yhdistämistä kehorytmi- ja tanssiharjoitusten kautta. Osassa työpajoja sallistujat pääsevät kokeilemaan akrobatian ja jongleerauksen alkeita. Työpajan kesto on yleensä n. 45 min ja se soveltuu yli 5-vuotiaille. Tiedustelut: cirquedespuces@gmail.com

Cirque des Puces ry

cirquedespuces@gmail.com

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s